Roxanne

Na mijn bachelor biomedische wetenschappen wist ik al gauw dat ik niet verder wilde in die richting. Ik wilde iets wat meer praktisch toepasbaar zou zijn, iets waar ik directer resultaat zou zien van wat ik in de dagelijkse praktijk deed. Daarom koos ik voor de master Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in the Health and Life Sciences. Een hele mond vol, in het kort komt het neer op management en beleid van de gezondheidssector. Afgelopen zomer was ik ‘ineens’ klaar met mijn master. Toen moest ik toch echt keuzes gaan maken over wat ik wilde. Dat vond ik lastig, dus ik besloot op zoek te gaan naar relevante bijbaantjes voordat ik aan een vaste baan ging beginnen. Zodoende kwam ik bij Talentz terecht.

De opdracht die ik ging doen was in het Isala ziekenhuis in Zwolle. Het Isala ging over op een nieuw EPD (HiX), en ik ging erheen als floor support: ondersteuning bieden wanneer de mensen op de vloer vragen hadden over HiX. Voordat de opdracht begon heb ik samen met andere Talentz een opleidingsdag gehad waar alle nodige informatie samenkwam. We leerden onder andere over hoe zo’n overgang naar een nieuw systeem in een ziekenhuis gaat, maar ook over hoe HiX in elkaar zit.

Na deze dag waren we klaar voor de opdracht in Zwolle! Vanuit Utrecht is dat niet bepaald naast de deur, en omdat het niet haalbaar was om op tijd te komen met het openbaar vervoer, kon ik samen met een collega gebruik maken van een auto. Dat was luxe! Gedurende de twee weken van de Go-live periode raceten wij heen en weer naar Zwolle. Zelf had ik nog nooit iets als floor support gedaan, maar we kregen goede instructies en na een paar diensten lukte het ook steeds beter om de weg te vinden in het doolhof van een ziekenhuis… Het was fijn om de mensen op de vloer daadwerkelijk te kunnen helpen als ze ergens tegenaan liepen, of om alleen al even te horen hoe de overgang verliep op bepaalde afdelingen. Daarnaast was het een leuke bijkomstigheid om mee te krijgen hoe een ziekenhuis in elkaar steekt. Een uniek kijkje in de ziekenhuiskeuken!

Tijdens deze opdracht heb ik zowel met consultants van Careffect gewerkt als met andere Talentz. Erg leuk om met iedereen kennis te maken, de sfeer tijdens de Go-live was goed! Door tijdens de diensten met iedereen een praatje te maken, kreeg ik ook mee hoe de werkweek van een consultant er ongeveer uitziet. Dat was dan weer een handig inzicht voor mijn zoektocht naar een vaste baan.

Al met al heb ik het dus goed naar mijn zin gehad bij de opdracht in het Isala via Talentz. Wat ik vooral waardevol vond was dat ik naast leren over floor support bij een Go-live, ik ook een hoop over het ziekenhuis en het consultancy vak in het algemeen heb meegekregen.

« Naar het overzicht

v>
Neem contact op