Jonge Doeners, Academische Denkers

5x – Waarom academische studenten een aanvulling zijn binnen de gezondheidszorg

Onze talenten staan te popelen om hun bijdrage te kunnen leveren binnen de gezondheidszorg

Of het nou gaat om het bijwerken van achterstanden in de registratie, het ondersteunen binnen projecten, meehelpen met de planning van de spreekuren of werken op de academie van uw instelling. Dikwijls er is een behoefte aan  snelle en flexibele inzet van personeel. Het liefst personeel dat nieuwe taken een beetje snel onder de knie heeft, zo iemand die zelfs meer doet dan hem/haar gevraagd wordt… Precies, u heeft behoefte aan een student. Ik hoor u al denken, een student? Maar de studie dan?

Tegenwoordig draait het studentenleven niet meer alleen om borrels en feestjes, helaas, die tijd is voorbij. Geld verdienen om rond te komen en ook nog bouwen aan je CV, dat is de realiteit. Maar waar vinden studenten zo’n baan?

Talentz specialiseert zich in de invulling van hoogwaardige flexibele personeelsbehoefte in de gezondheidszorg door middel van de inzet van studenten. Natuurlijk begrijpen we allemaal dat een academische bijbaan het nodige oplevert voor ons talent, maar welke bijdrage kunnen de talenten leveren aan uw organisatie? Wij bemiddelen niet alleen, maar faciliteren onze studenten ook zodanig dat zij in uw behoefte kunnen voorzien.

1.Talenten zijn enthousiast

Na lang zoeken eindelijk een leuke baan gevonden welke er écht toe doet, waar ze écht iets kunnen bijdragen en waar ze ineens deel uitmaken van het échte werkende leven. Vol enthousiasme komen onze talenten uw organisatie binnen. Ze staan te popelen om hun bijdrage te kunnen leveren binnen de zorg.

2.Talenten zijn flexibel

Flexibele inzet iets negatiefs? Juist niet… Er zijn soms van die momenten dat al uw medewerkers tegelijkertijd hun parttime vrije dag willen hebben en juist dan zijn onze talenten beschikbaar. Ze vinden het vaak totaal geen probleem om wekelijks te wisselen van werkdag of om de vroege of late dienst op zich te nemen, wel zo handig wanneer de rest van het personeel een vast dienstverband heeft.

3.Talenten zijn academische denkers

Aan ervaring ontbreekt het vaak nog enigszins, maar aan academisch niveau des te minder. Al onze talenten hebben een universitaire achtergrond met affiniteit in de gezondheidszorg. Hun academisch denkniveau zorgt ervoor dat ze vaak snel verbanden zien en verder dan één stap vooruit denken.

4.Talenten zijn kritisch

Niet alles voor waarheid aannemen, zo wordt het ze geleerd op de universiteit, en dat merkt u. Talenten kunnen dan wel jong zijn, maar de kritische blik ontbreekt er niet aan. Ze worden ook wel omschreven als vrijmoedig. Fijn dat ze soms een ongezouten mening geven en tegelijkertijd aansluiting vinden in de organisatie die wordt gekenmerkt door de dynamiek van de gezondheidszorg. Wordt het kritische u te veel? Geef het ze aan. Onze talenten kunnen alleen maar leren van dit soort feedback, graag zelfs!

5.Talenten zijn goedkoop

Onze talenten kunnen voor een relatief lage prijs direct bij u aan de slag. Wij verzorgen de gehele administratie, u verzorgt de werkzaamheden of opdracht. Op deze manier dragen wij bij aan ons maatschappelijk doel om een tunnel te creëren door de muur tussen universiteit en zorginstelling. Enthousiast geworden over een van onze talenten? Bespreek met ons de overname-mogelijkheden.

Wilt u meer weten over de inzet van talenten binnen uw organisatie? Wij spreken wekelijks nieuwe studenten die hun talent zeer graag in de zorg willen benutten.

Neem vrijblijvend contact op met Lotte van Selm – 0612263265 of via info@talent-z.nl

« Naar het overzicht

v>
Neem contact op