Femke Nouws

Met mijn onvermoeibaar enthousiasme, open karakter en Brabantse gezelligheid ben ik erop gebrand om ieder project tot een succes te maken

Mijn naam is Femke Nouws, 23 jaar. Mijn bachelor gezondheidswetenschappen heb ik gevolgd aan de Universiteit van Maastricht. Daarna ben ik aan de slag gegaan bij Sectormanagement Zorg binnen de Rabobank. Vervolgens ben ik gestart met de master Health Economics Policy & Law aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

De zorg is ontzettend dynamisch, maar zeer complex. Een interessante combinatie die vele uitdagingen en soms de nodige problemen oplevert. Genoeg uitdagingen, problemen en onvoorziene obstakels; waar ik graag mijn hersenen over laat kraken. Want hoe zorgen we samen voor een gezonde maatschappij? Hoe bieden we de juiste zorg op de juiste plek? Hoe wordt dat allemaal betaald? Dit vraagt om niet zo maar klinkklare oplossingen, maar over doordachte plannen waar specialist en adviseur nauwsluitend samenwerken. Dat spreekt mij ontzettend aan, samenwerken, verbeteren, oplossen. De zorgsector biedt hier een uitgelezen kans voor.

Middels verschillende projecten en mijn academische vaardigheden heb ik een scherpe blik op de zorg ontwikkeld en sta ik te poppelen om straks aan de slag te kunnen. Momenteel ben ik werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam, op de afdeling van Zorg Administratie. Waar iedereen druk in de weer is om de zorg zo goed mogelijk te declareren. Mijn taak bestaat hier voornamelijk uit het oplossen van fouten die worden gemaakt in de registratie van de zorg. Met het team zorgen we dat iedere verrichtingen in juiste zorg ’wagonnetje’ zit en dat deze zonder problemen bij de verzekering terecht komt, zodat zij op hun beurt het juiste bedrag betalen. Dit is mijn tweede opdracht via Talentz, hiervoor werkte ik op de Zorg Administratie van het Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Talentz biedt voor mij de ideale springplank, op een laagdrempelige manier leer ik wel het reilen en zeilen van de financiering van de zorg beter kennen. Zeker met de opgedane kennis vanuit mijn studie, sluit dit perfect aan. De flexibele uren zijn prima te combineren met mijn studie.

Hoe ik denk dat de ziekenhuiszorg er over 40 jaar uitziet? De ziekenhuiszorg zal steeds gespecialiseerder worden, waarbij meer expertise centrums ontstaan en mindere algemene ziekenhuizen. De zorg wordt veel meer op het individu afgesteld. Zo zal de dokter vaker naar de patiënt gaan, en niet meer andersom. Ook zal de technologie zich meer ontwikkelen en zullen de vormen van e-health toch groeien.

« Naar het overzicht

v>
Neem contact op